Blog

Heet waterkuur

Doel

De heet waterkuur is bedoeld om meer ´vuur´ in je lichaam te brengen om zo je weerstand te verhogen. Het kan heilzaam zijn om tal van klachten te verlichten. Enerzijds wordt er meer water in het lichaam gebracht, wat goed is om alle cellen van water te voorzien. Veel klachten ontstaan onder andere omdat het lichaam te weinig water heeft, waardoor een permanente staat van uitdroging ontstaat. Anderzijds krijgt het lichaam door het vuur meer energie. Tevens helpt het het lichaam om afvalstoffen beter af te voeren.

De heet waterkuur komt uit de Ayurveda, een lijn van genezen die al 5000 jaar in Oosterse landen toegepast wordt.

Aanwijzingen

Kook 1 liter normaal kraanwater 20 minuten door in een pannetje of fluitketel. Schenk het water in een warmhoudkan. Drink steeds kleine kopjes met kleine slokjes zo heet mogelijk op. Dit kan gedurende een aantal uren. Drink het niet zo heet dat je je mond verbrandt, maar laat het ook niet te lauw worden.

Drink dagelijks een liter water op deze manier gedurende drie weken. Herhaal dit om de paar maanden.

 

Een bromvlieg met een dringende mededeling

Nobby is net 9 weken. Een Berner Sennenpuppy, een vrolijk pluizig bolletje. Ik moet even boodschappen doen en ze kan niet mee. Op de parkeerplaats komt er een bromvlieg op mijn schouder zitten.

Communicatie met paarden, honden, katten en konijnen is misschien heel vanzelfsprekend, maar dit is een bromvlieg met een boodschap. Speciaal voor mij. “Je kleine hondje is thuis en er komt onweer aan. Ze heeft nog nooit onweer meegemaakt en je moet snel naar huis.”

Ik kijk naar de lucht. Stralend blauw. Letterlijk geen vuiltje aan de lucht. “Je moet je vergissen, het is prachtig weer en het ziet er niet naar uit dat het gaat onweren.”

Twijfel

Ondertussen begin ik alweer een beetje aan mezelf te twijfelen. Sta ik nu werkelijk, serieus, op een volle parkeerplaats… Ja, ik heb een dialoog met een bromvlieg. “Je moet nu echt gelijk naar huis”, dringt de bromvlieg aan. Heel bijzonder. “Oké, ik ga naar huis, maar ik geloof toch niet dat er binnenkort onweer komt. In elk geval bedankt voor je mededeling.”

Hoewel er nog andere boodschappen op mijn lijstje staan, ga ik naar huis. Ondertussen mezelf verwijtend dat ik knettergek geworden ben. Nobby is blij me weer te zien. En twee minuten thuis, jawel, een gigantisch onweer. Bliksem met rake klappen.

Niet bang

Blij dat ik geluisterd heb! Ik kan Nobby uitleggen wat onweer is en dat ze er niet bang voor hoeft te zijn. Het is fijn dat ik haar eerste ervaring met onweer kan begeleiden. Ze is nooit bang voor onweer. Met dank aan de bromvlieg…