Blog

Een bromvlieg met een dringende mededeling

Nobby is net 9 weken. Een Berner Sennenpuppy, een vrolijk pluizig bolletje. Ik moet even boodschappen doen en ze kan niet mee. Op de parkeerplaats komt er een bromvlieg op mijn schouder zitten.

Communicatie met paarden, honden, katten en konijnen is misschien heel vanzelfsprekend, maar dit is een bromvlieg met een boodschap. Speciaal voor mij. “Je kleine hondje is thuis en er komt onweer aan. Ze heeft nog nooit onweer meegemaakt en je moet snel naar huis.”

Ik kijk naar de lucht. Stralend blauw. Letterlijk geen vuiltje aan de lucht. “Je moet je vergissen, het is prachtig weer en het ziet er niet naar uit dat het gaat onweren.”

Twijfel

Ondertussen begin ik alweer een beetje aan mezelf te twijfelen. Sta ik nu werkelijk, serieus, op een volle parkeerplaats… Ja, ik heb een dialoog met een bromvlieg. “Je moet nu echt gelijk naar huis”, dringt de bromvlieg aan. Heel bijzonder. “Oké, ik ga naar huis, maar ik geloof toch niet dat er binnenkort onweer komt. In elk geval bedankt voor je mededeling.”

Hoewel er nog andere boodschappen op mijn lijstje staan, ga ik naar huis. Ondertussen mezelf verwijtend dat ik knettergek geworden ben. Nobby is blij me weer te zien. En twee minuten thuis, jawel, een gigantisch onweer. Bliksem met rake klappen.

Niet bang

Blij dat ik geluisterd heb! Ik kan Nobby uitleggen wat onweer is en dat ze er niet bang voor hoeft te zijn. Het is fijn dat ik haar eerste ervaring met onweer kan begeleiden. Ze is nooit bang voor onweer. Met dank aan de bromvlieg…