Over Georgine

Mijn naam is Georgine Mol, natuurgeneeskundig therapeut met praktijk in Zoetermeer. In deze praktijk help ik mensen met zaken waar ik in het verleden zelf tegenaan gelopen ben, zoals darmklachten, hooggevoeligheid en chronische vermoeidheid. De zoektocht naar mijn eigen oplossingen was langdurig en frustrerend. Ik heb me in die oplossingen verdiept door middel van scholing, zodat ik een praktijk kon starten om die hulp daadwerkelijk te gaan leveren. Heel graag wil ik mensen helpen met de klachten waar ik zelf uiteindelijk ook vanaf gekomen ben.

Wat doe ik dan en waarom?
Als de reguliere geneeskunde niet verder kan helpen, wat voor opties zijn er dan nog?
Jarenlang had ik last van darmklachten. Huilend zat ik op het toilet en soms raakte ik een week lang geen ontlasting kwijt. Spastisch colon werd het in die tijd genoemd. Prikkelbare darm syndroom of PDS is de term die tegenwoordig veel gebruikt wordt. Medicatie die nauwelijks hielp en verder moest ik er maar mee leren leven. Er ging een wereld voor me open toen ik het eten volgens je bloedgroep ontdekte. Volledig klachtenvrij ga ik nu al jaren door het leven. En ik vind dat de wereld dit moet weten en ik help mensen hier graag mee. Ook op andere spijsverteringsklachten kan het eten volgens de bloedgroep een positief effect hebben.
In 1998 zat ik bij een collega in de auto en we werden van achteren aangereden. Whiplash. Ik kon bijna niets meer en de revalidatie heeft vrij lang geduurd. De vermoeidheid en pijn bleven. Op een gegeven moment kwam ik in contact met Reiki en ik was erg nieuwsgierig. Het aardige van Reiki is onder andere dat je jezelf ermee kunt behandelen. En dat bleek in mijn vermoeidheid enorm te schelen. Na Reiki 2 besloot ik om Reikimaster te worden, zodat ik anderen ook kan onderwijzen in deze mooie techniek en zij hier ook baat bij kunnen hebben.
Tijdens de anderhalf jaar naar mijn Reikimasterschap, kwam ik in aanraking met Shin-Do. Deze technieken hielpen mij om mijn energie bij mezelf te houden. Drukte en volle ruimtes vond ik nooit prettig en dat kostte me veel energie. Met Shin-Do leerde ik dat beheersen. Voor mij is dat zo waardevol dat ik besloot als ik tijd en geld had, ik de opleiding tot Shin-Do trainer te volgen, In 2014 heb ik de opleiding afgerond, zodat ik mensen en bedrijven hier ook mee kan helpen.
Uit mijn scholing en ervaringen met mensen heb ik mijn eigen methode voor dieren ontwikkeld. Mijn dienstverlening sluit aan op die van dierenartsen en gedragstherapeuten.

Opleidingen die ik gevolgd heb gericht op mijn huidige werk:
HBO paramedisch natuurgeneeskundig therapeut (Deze opleiding is HBO goedgekeurd (accreditatie KNTO) en het instituut is lid van CRKBO.
 Energieleer, Psyche, Praktijkvoering en cliëntengesprekken, Reiki, aura- en chakrahealing.
Voedingsleer: orthomoleculaire basis, bloedgroepdieet, Ayurveda, zuur-base balans, spijsvertering, complementaire onderwerpen
HBO medische basiskennis volgens Plato. (Goedgekeurd door verzekeraars i.v.m. vergoeding vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.)
Voeding als medicijn (voeding, cholesterol en triglyceriden)
Reiki master
Shin-Do trainer
Professioneel aurahealer
Dierverzorging paraveterinair
Communicatie met dieren
Sjamanisme
Bachbloesem therapeut
Aromatherapeut
Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)