Zorgen om je huisdier?

Als je huisdier zich niet lekker voelt, merk je dat waarschijnlijk aan zijn of haar gedrag. Molendier behandelt veel dieren die bijvoorbeeld:

  • angstig zijn
  • ongewoon veel blaffen, mauwen of piepen
  • in huis plassen
  • zich aanhoudend krabben
  • veel haar verliezen
  • zich agressief gedragen
  • veel aandacht vragen
  • last hebben van vuurwerk. Lees hier meer over vuurwerkangst en wat je er aan kunt doen.

Als dierenarts en eventueel gedragstherapeut dit gedrag niet hebben kunnen verhelpen, zit je vaak met je handen in het haar.

Op zoek naar de oorzaak
Vaak uit het dier door zulk gedrag een onderliggende emotie of pijn. Ik ga – samen met dier en mens – op zoek naar de onderliggende oorzaak van het gedrag en pak die aan. Daarbij sluit ik aan bij de behandeling van de dierenarts of de gedragstherapeut.
In veel gevallen is het resultaat dat het dier zich weer normaal kan gedragen, zonder de verstorende invloed van wat hem of haar dwars zat.

Behandeling bij het dier thuis
Om te zorgen dat je dier geen stress heeft van reizen of een onbekende omgeving, kom ik voor behandeling graag bij jou en je dier thuis. Dat is de beste plek om contact met het dier te leggen, en maakt het meteen mogelijk om eventueel aanvullende adviezen te geven over de omgeving van het dier.

Alle soorten dieren
In principe behandel ik alle soorten dieren. Niet alleen met je hond of je kat, maar ook met paarden, vogels, vissen en knaagdieren ben je welkom bij Molendier.

Reacties van cliënten

Chico de kat
Wij willen jou enorm bedanken voor je komst en het fantastische werk dat je hebt gedaan.
Het gaat super goed met Chico!
Eigenlijk weer ‘de oude’: eet en drinkt weer prima, ook de Bachdruppels gaan er in ‘als koek’.
Het is wonderbaarlijk en geweldig dat jij dit hebt kunnen bereiken met hem!

Ik heb heel veel van je geleerd! Jouw communicatie-advies – Chico meer betrekken in alles wat er speelt – is enorm waardevol.
En ook makkelijk uitvoerbaar, heel leuk om te doen en om mee bezig te zijn. Het dwingt me bovendien om bewust te zijn en in het ‘hier en nu’.
En met Chico merk ik direct een wereld van verschil. Ben me ook onmiddellijk bewust hoe vaak ik hem niet of te weinig in zaken betrok.
Het zie het als rijkdom dat ik dankzij jou nu beter weet hoe hij in elkaar zit!

Kortom: 1.000 x dank. Ik houd je op de hoogte.
Georgine, heel veel succes gewenst met je prachtige werk. Je bent een vakvrouw!

Katten die in huis plasten
Met deze getuigenis wil ik Georgine graag in het zonnetje zetten. Voor veel mensen is een ‘dierenfluisteraar’ een vaag beroep. Voor mij is het een heel effectieve aanvulling op een dierenarts. Het is heel frustrerend als het slecht gaat met je huisdier en je komt bij de dierenarts niet verder. Het is niet dat zo’n beestje kan praten en vertellen wat er is.
Ik heb Georgine de eerste keer ingeschakeld om één van mijn katten te behandelen die angstig en gestrest was en daardoor bijna elke dag in de hal plaste. Niet fijn met kleine kinderen en veel bezoek aan huis. Na een paar behandelingen, gewoon aan huis, is het plassen al zeker een half jaar gestopt.
Nog veel belangrijker is dat ik nu een kat heb die goed in zijn vel zit. Hij is niet angstig meer, heel sociaal en zelfverzekerd. Een wereld van verschil.
Onlangs heb ik Georgine weer ingeschakeld om een andere kat te behandelen die een slechte diagnose had gekregen van de dierenarts. Helaas was het een aflopende zaak, maar door de begeleiding van Georgine hebben we de kat goede laatste weken kunnen geven en een mooi afscheid.
Bijzonder is het contact wat Georgine heeft met de dieren. Beide katten waren heel eenkennig en wilden niets hebben van vreemden. Onze verbazing was groot dat de kat helemaal voor de behandeling klaar ging staan en precies aangaf wat ze nodig had.
Ook naar de baasjes toe is Georgine warm en begripvol. Het verliezen van een huisdier heeft behoorlijk impact op een gezin en het was erg fijn om een luisterend oor te hebben in het proces.
Ik kan iedereen met huisdieren aanraden om als er (gedrags)problemen zijn (of gewoon maar vermoedens dat het met het dier niet helemaal lekker gaat), Georgine in te schakelen. De resultaten spreken voor zich, daar is niets vaags aan!
Georgine, bedankt!

Snoepie – kat
“Wat als dieren toch eens konden praten…” We vragen het ons allemaal wel eens af, zeker waar het onze geliefde huisdieren betreft. Gelukkig weet Georgine Mol van Molendier als geen ander af te stemmen op de gevoelswereld van je huisdier en kan je daardoor haarfijn vertellen, hoe het dier zich voelt. Wij haalden onze poes Snoepie – destijds nogal “overgewichtig” – 4 jaar geleden uit het asiel in IJmuiden. Na een dieet is ze goed afgevallen. Omdat ze echter al 16 jaren telt, maakte ik me zorgen over eventuele pijnklachten en een gebrek aan eetlust. Toen Georgine bij ons thuiskwam, heeft ze een persoonlijk Bachbloesemmengsel voor Snoepie samengesteld ter ondersteuning. Na slechts een week trouw gebruik van de druppeltjes ging Snoepie er beter uitzien, precies zoals Georgine had voorspeld. Ze is actiever en vrolijker en haar eetlust is terug.
Ik ben erg blij met de persoonlijke aanpak van Georgine, in combinatie met haar nuchterheid, geduld en kennis van zaken.
Dank je wel Georgine!

Blue – heel zieke hond
Half december werk ons hondje Blue ziek, na 2 dagen ging ik naar de dierenarts. Hij vertelde me dat Blue echt doodziek was en dat het niet zeker was dat ze nog beter zou worden. Ze had een ziekte waarbij haar rode bloedcellen afgebroken werden.
Ik moest meteen naar het dierenziekenhuis, maar reed toch nog even langs huis, zodat de kinderen afscheid konden nemen. Ze werd opgenomen en ging meteen aan het infuus. De volgende dag was haar situatie zo slecht dat ze zonder bloedtransfusie nog maar een paar uur te leven had. Blue was al ruim 8 jaar bij ons en deel van ons gezin, dus natuurlijk stemden wij toe met de bloedtransfusie.
Na een week mocht Blue mee naar huis, een nog steeds doodziek hondje dat leefde op het bloed van een andere hond. Ze zou veel energie nodig hebben om weer zelf rode bloedcellen aan te maken en die energie had zij niet.
Nog in de auto onderweg naar huis belden we met Georgine Mol van Molendier en legden haar het probleem uit, een uurtje later stond ze voor de deur om Blue en ons te helpen. Ze behandelde Blue met veel liefde en geduld om haar zo de kracht te geven om nieuwe bloedcellen te maken en te overleven, en ons gaf ze vertrouwen, dat Blue het wel zou redden.
Ook de twee dagen daarna kwam Georgine langs om Blue bij te staan en daarna elke week.
Langzaamaan zagen we Blue sterker worden en meer energie krijgen. Van een klein zielig hoopje, dat nog geen 5 stappen buiten de deur deed, veranderde ze weer in een hondje, dat met plezier naar buiten ging en steeds verder mee wilde wandelen.
Ook zagen we bij elk bloedonderzoek haar bloedwaarden een klein beetje omhooggaan, zodat zij nu weer op normale waarden zijn.
Blue is nu weer het hondje dat wij herkennen van voor haar ziekte, ze wil weer wandelen, achter een bal aan rennen op het strand en als je bij ons aanbelt, komt ze weer luid blaffend naar de deur gerend.
Georgine, hartelijk dank voor je hulp, je kennis, je geduld en steun bij het herstel van Blue.

Minous – kat met stress
Goedemorgen Georgine,
Ik wil je laten weten dat de behandeling van Minous heel goed was. Al de volgende dag was het resultaat te merken. Het haarverlies is gereduceerd tot wat ik normaal vind. Minous is ook haar laatste stukje stress kwijt en gedraagt zich best weer als poes. Dank je wel!

Katten met problemen
Onze katten zijn echte lieverds, ze zijn slim en gevoelig en passen dan ook echt helemaal bij ons gezin.
Alleen hadden ze twee vervelende trekken, zo vervelend dat ze met twee poten al buiten het huis stonden. Na meerdere bezoekjes van Georgine van Molendier kwam er meer begrip en zelfs afspraken. Ja echt, je kan gewoon afspraken maken met je katten.
In die tijd kwam ik erachter dat ik mijn eigen grenzen beter moest bewaken en aan mijn eigen energie mocht werken. Dat ik keuzes mocht maken waarvan ik wel wist dat ik ze moest maken, maar lastig vond. Soms zuigen mensen energie bij je weg en heb je jezelf te beschermen, zelfs als dat mensen zijn in je directe omgeving.
Georgine heeft ook bij mij blokkades opgelost en vreemde entiteiten de deur gewezen en met de helende reiki energie en al haar andere kennis en bronnen.
Inmiddels heb ik weer mijn eigen gewoontes en ankers die m’n energiebalans weer in evenwicht houden, gevonden. Het is nu weer stabiel in huis en dat is echt genieten voor mij, mijn gezin en de katten.
Georgine, wat ben je een fijn mens, zachte hand met duidelijke taal. Je weet eigenlijk al gelijk wat te doen met de keuzes die je hebt. Georgine geeft de handvatten, je hoeft alleen die op te pakken die bij je passen, of die waarvan je voelt dat het nodig is voor verdere groei.
Dank je wel Georgine!