Wil je meer energie en gezondheid?

Soms heeft je gezondheid steun nodig. Er zijn nou eenmaal periodes waarin je niet lekker in je vel zit:

  • je bent steeds zo moe
  • je hebt huidklachten of een allergie
  • na een whiplash houd je klachten
  • er komt emotioneel veel op je af
  • je vraagt je af wat voor jou de juiste voeding is
  • je frozen shoulder gaat niet over
  • na een ziekte of operatie ben je nog steeds niet je oude zelf
  • je hebt slikklachten,een middenrifbreuk, maagpijn, buikpijn,een prikkelbare darm…

In al zulke gevallen kun je bij me terecht in de natuurgeneeskundige praktijk Molendier. De kans is groot dat ik je kan helpen om je energieker en gezonder te voelen.

Op zoek naar de oorzaak
In een eerste consult hebben we het over je klachten en wat je daar al aan gedaan hebt. Als ik vermoed dat ik je kan helpen, stellen we een behandelplan op. Nog tijdens het eerste consult gaan we puinruimen: op zoek naar blokkades en verstoringen die aan je klachten ten grondslag liggen. Daarna help ik je om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Is dat eenmaal gelukt en voel je je al beter, dan zoeken we hoe je je nog vitaler kunt voelen, bijvoorbeeld door je voeding en levensstijl aan te passen.

Voeding is een sleutel
‘Goede voeding’ is niet voor iedereen hetzelfde. Het is een hele puzzel om uit te vinden wat voor jou goed is, zeker in een tijd met voedingshypes en voedselschandalen. Bij Molendier help ik je om jóuw ideale voeding te vinden, op basis van je bloedgroep, ayurvedische type en de zuur-base-balans. Het doel is niet om af te vallen, maar om je beter en fitter te voelen. Het gebeurt regelmatig dat dit gepaard gaat met gewichtsverlies.

De vijf natuurgerichte principes
In de praktijk wordt gewerkt volgens de vijf natuurgeneeskundige principes.

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.
Energie
Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.
De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.
Prikkeloverdracht
De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.
Drainage
In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.
Voeding
Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.
Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.
Ik laat de mensen een voedingsdagboek bijhouden en bespreek dit met hen. Ik geef adviezen mee op het gebied van voedingsstoffen en voedingsmiddelen. Eventueel stuur ik ze naar de huisarts voor bloedanalyse en adviseer ik suppletie die ze zelf elders kunnen bestellen.
Ik stimuleer pure voedingsmiddelen en zelf klaarmaken. Verder werk ik met eten volgens de bloedgroep, ayurvedische constitutie en zuur-base balans.
Daarnaast bespreek ik welke voeding ze uit het dagelijks leven krijgen en hoe ze omgaan met bijvoorbeeld invloeden van buitenaf. Verder stimuleer ik het drinken van water.
Levenskunst
Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Wat andere cliënten vinden

Getuigenis – Vrouw
Je zou kunnen zeggen at de dienst die Molendier levert niet zo concreet is als bijvoorbeeld het drukken van een brochure of het omspitten van een tuin. Voor veel mensen blijft het ongrijpbaar wat Georgine precies doet. Ik zeg, ervaar het eerst zelf en dan weet je het. Georgine zorgt er namelijk voor dat de mensen die zij behandelt juist veel concreter worden, meer hun krachten kunnen aanspreken en vaker in het licht komen te staan of zelf gaan staan. Met andere woorden, zij bekrachtigt mensen zo, dat zij hun levens – en zakelijke doelen op een natuurlijke wijze kunnen bereiken! Dat heb ik aan den lijve, hart, ziel en geest ondervonden. Door Georgine’s behandelingen, gesprekken, liefde en aandacht, kon ik mijn krachten weer meer aanspreken en ben meer dan ooit, diegene die ik hoor te zijn! Ik voel mij lichter, vrolijker, stabieler, krachtiger en kan sneller en gemakkelijker weer opstaan na het onvermijdelijke vallen. “Ik bruis weer als de zee, ik leef, ik adem, bij eb en bij vloed.” Ik kan Georgine’s behandelingen van harte aanbevelen. Al na een eerste gesprek met haar vervolg je met meer rust en tevredenheid je pad. Georgine, je bent mijn oplaadpunt! Dank je wel!

Getuigenis – Vrouw
Na het onverwachte overlijden van mijn vader heb ik een tijd erg in een dip gezeten. Na zijn overlijden volgde een periode van veel verdriet en strijd in de familie. Totdat ik bij jou was gekomen, had ik het idee nooit meer dezelfde persoon te kunnen zijn die ik voor de dood van mijn vader was. Ik ben bij jou geweest, je hebt mijn verhaal aangehoord en hebt me behandeld. Ik moest liggen en na enige tijd was het klaar. Vanaf die dag gaat het stukken beter met me. Ik heb echt het gevoel dat de oude ik weer terug is. Mijn dank is zo groot en eigenlijk niet met woorden te beschrijven. Wanneer mensen in een dip zitten of niet lekker in hun vel zitten, kan ik je van harte aanbevelen. Dank je wel Georgine! Wat ben je toch een bijzondere vrouw.

Getuigenis – Vrouw
Lieve Georgine, Jij hebt bij mij oude beschadigingen geheeld. Je hebt ervoor gezorgd dat ik mijn wolletjes weer kan dragen. Dat schelt niet alleen honderden euro’s vervangingskosten, maar ik geniet er nu nog heel veel meer van dat ik alles weer (ver)dragen kan. Je hebt me geleerd over wat voor onvoorstelbare kracht een mens beschikt en hoe ik die kan gebruiken. En je hebt me leren luisteren naar mijn lichaam, zodat ik nu weet welke voeding goed voor me is, en wat ik beter kan vermijden. Lieve Georgine, ik ben dankbaar dat ik jou heb leren kennen. Ik gun elk BNI chapter een Georgine, en ik gun iedereen de wijsheid om van jouw kennis en kunde gebruik te maken.

Man, 26 jaar
Jij bent naast een fantastisch warm en innemend mens, ook een vrouw van deze tijd. Werelds, met het hart op de juiste plek, weet jij jouw energie en levensvisie over te brengen op mens en dier. Eclectisch is het woord dat bij jou past: als je het beste uitkiest. Mijns inziens doe jij dit al enige tijd en het siert je zijn en handelen. Altijd op zoek naar betere inzichten, objectieve feiten en verhelderende denkwijzen. Sommigen zullen je als Reiki master wel vaag en zweverig vinden, maar dan hebben ze je nog niet leren kennen. Dank voor je wijsheid, openheid, warmte en geduld.

Getuigenis – Man
Elleboog doet het weer goed
Beste Georgine,
Jarenlang heb ik last gehad van mijn elleboog. Als ik mij ‘s nachts wilde omdraaien dan moest ik mijn rechterarm met mijn linkerarm vastpakken om op mijn andere zijde te gaan liggen. Volgens mijn huisarts was er weinig tot niets aan te doen.
Zo was ik al jaren aan het tobben met die elleboog. Regelmatig hoorde ik Georgine pitchen over de successen die zij wist te behalen met haar behandelingen voor mens en dier.
Inmiddels heeft Georgine mij behandelt en het is inderdaad zoals Georgine zegt:
“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!
Bedankt Georgine!